Få en krone i Roskilde

Har du knækket en tand? Eller har du en beskadiget tand? Så kan du meget vel få glæde af at få lavet en krone i Roskilde.

Hvad er en krone?

En krone er en tandbehandling, hvis formål er at beskytte en skadede eller skrøbelig tand således at tanden stadig bevares. En krone fungerer som en form for hætte, der lægges uden på den beskadigede tand. Har du fået foretaget en rodbehandling, er din tand knækket eller på anden måde så skadet eller slidt, at det ikke er muligt at udbedre ved hjælp af en fyldning, kan tanden reddes med en tandkrone på.

I dag kan kroner fremstilles i mange forskellige materialer, men af kosmetiske grunde foretrækker langt de fleste fuldkeramiske kroner. En fuldkeramisk krone fremstilles udelukkende af porcelæn, hvorved der opnås en god holdbarhed og et flot kosmetisk resultat.

Hvordan laves en krone

Behandlingsforløbet og tidshorisonten trin for trin

Før

Før vi går i gang, vil vi altid starte med en grundig undersøgelse og en snak med dig om behandlingsmulighederne og dine ønsker og forventninger. Vi tager altid først et røntgenbillede, før vi beslutter, om tanden kan bære en tandkrone.
Du får to aftaler med ca. en uges mellemrum.

Under

Første gang du kommer, bedøves du, og tanden beslibes. Hvis tanden er meget ødelagt, opbygges den i plast. Vi foretager en 3D-scanning af tanden og de omgivende tænder, hvilket er en nænsom og meget præcis aftrykstagning. Dit scan mailes til teknikeren, som fræser en tandkrone, og tilpasser den, så den passer lige præcis til din tand. 3D-scanning er den nyeste teknologi inden for tandbehandling med meget mere præcise og sikre resultater end tidligere fremgangsmåder. De dentalaboratorier vi benytter, er de bedst kvalificerede, som anvender certificerede 1. klasses kronematerialer.
Efter første behandling får du en midlertidig krone cementeret på.
Anden gang du kommer fjernes den midlertidige krone, hvorefter den endelige tandkrone tilpasses og cementeres på.

Efter

Efter behandlingen kan du få lidt ømhed fra tand- og tandkød, og efter cementeringen kan der af og til godt forekomme ekstra følsomhed over for kulde.
At få lavet en krone på en tand er en kostbar behandling. Det kan være svært som patient at forstå, hvorfor behandlingen skal være så dyr. Men i og med at behandlingsformen består af en masse delprocesser og ligeledes involverer mange mennesker bliver behandlingen en lidt dyrere tandbehandling. Man skal være opmærksom på, at man som patient kun ser en lille del af, hvad der sker.

Tandlægerne Algade

Du finder klinikken på Algade 33, 4. sal i Roskilde

Call Now ButtonRing 46 35 01 28