Få en tandkrone hos din tandlæge i Roskilde

Har du knækket en tand? Eller har du en beskadiget tand efter en rodbehandling? Så kan du meget vel få glæde af at få lavet en tandkrone.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone kan være vejen frem for at redde og bevare en knækket eller beskadiget tand.

Det foregår på den måde, at du får en krone sat ned over den eksisterende tand som en beskyttende hætte. På den måde bliver din egen tand beskyttet, dit bid bliver optimeret, og du opnår et æstetisk flot resultat.

Hos Tandlægerne i Algade 33 er vi eksperter i tandkroner, og vi sætter en ære i at give dig den bedste tandbehandling. Vi tilbyder gennemsigtig og tryg vejledning samt tandbehandling til priser, som alle kan være med på.

Du finder vores tandklinik i hjertet af Roskilde, hvor vi dagligt tager imod vores klienter med et smil på læben.

Krone tand - når du gerne vil passe godt på dine tænder

Der kan være mange årsager til, at du ender ud med en svækket eller beskadiget tand. Det vigtigste er dog, at du får ordnet din tand.

Hvis den ikke bliver behandlet, ender du i værste fald med at tabe tanden, eller du kan blive nødt til at få den fjernet. Derfor er det en god idé at reagere så snart, du oplever svækkelse af en tand – på den måde kan tandkronen nemmere blive påsat.

Forskellige typer af kroner på tænder

En tandkrone omslutter en beskadiget tand, så du undgår, at tanden skal fjernes permanent. Der findes kroner i følgende materialer:

  • Fuldkeramiske kroner (porcelæn)
  • Guldkroner (guld)
  • Metalkeramiske kroner (ædelmetal og porcelæn)

Hvornår er en tandkrone fordelagtig?

  • Ved en rodbehandlet kindtand
  • Ved en knækket tand, hvor plastfyldning ikke er nok
  • Ved betydelige cariesangreb
  • Ved store revner
  • Ved utilstrækkelige sølvfyldninger

Krone på tand - hvordan foregår det?

Først og fremmest skal den beskadigede tand præpareres ved nedslibning til den helt rette vinkel og hældning. Derefter tages der et aftryk, som kronen bliver fremstillet ud fra.

Når kronen er færdig efter cirka 14 dage, skal den eventuelt slibes for at passe helt perfekt til dit tandsæt. I den periode sætter tandlægen en midlertidig krone i plast på tanden. Slutteligt bliver kronen limet på ved hjælp af en tynd cement.

Fuldkeramiske og metalkeramiske kroner matcher dine egne tænder og giver et naturligt resultat. De bliver tilpasset farven på dit tandsæt, så du ikke kan se forskel på kronen og de resterende tænder.

Forskellen på en tandbro og en tandkrone

En tandkrone er en behandling på en enkelt beskadiget tand, og der er dermed stadig en tand tilbage under kronen. En tandbro benyttes, når du har mistet én eller flere tænder.

Tandkroner kan være en del af en tandbro, hvor der sættes kroner på to eksisterende tænder med en helt ny tand i midten (en såkaldt 3-ledet tandbro).

Hvor lang tid holder en tandkrone?

Der er ikke et entydigt svar på, hvor lang tid en krone holder. Det afhænger både af materialevalg, udformning, generel mundhygiejne, og hvorvidt du skærer tænder.

Overordnet set har tandkroner en levetid på 10-15 år og ofte længere.

Få en billig tandkrone - uden at gå på kompromis med kvaliteten

Vores tandkrone priser afhænger af flere faktorer. Eksempelvis koster guldkroner mere end metalkeramiske kroner. Det har også betydning, hvorvidt det er en kindtand eller en fortand, der skal behandles med en krone, da en tyggetand kræver et stærkere materiale.

Hos os koster en tandkrone omkring 5.000,00 kr.

Kan en tandkrone sættes på igen?

Ja, det kan den godt.

Hvis du taber en krone, kan den nemt sættes på igen. Måske har du haft et angreb af caries, som har resulteret i, at kronen er faldet ud. Hvis det sker, kan den sættes fast igen med ny cement.

Vil du gerne have en pris på tandkrone?

Vi ønsker at skabe en gennemsigtig proces for dig, og vi laver derfor altid et skriftligt prisoverslag på større behandlinger som tandkroner. På den måde ved du altid, hvad du kan forvente, når du får lavet tandbehandlinger på vores klinik.

Kontakt os gerne allerede i dag for at høre mere om vores tandkrone priser.

Røntgen uden ubehag – vi laver et digitalt aftryk

Hos Tandlægerne i Algade 33 bruger vi moderne teknikker, når du skal have lavet aftryk til din tandkrone. Vi tager røntgenbilleder ved hjælp af en trios-scanner, så du undgår at bide om en filmholder, som er en ubehagelig oplevelse for mange.

Med et digitalt aftryk slipper du for gener takket være den nemme og hurtige proces.

Det siger vores patienter

Vi foretager alle former for almene tandbehandlinger og rådgiver dig professionelt om dine tænder. Se vores mange anmeldelser på Facebook

★★★★★

Fremragende

Ganske enkelt fremragende!! Skønt personale - alle sammen

★★★★★

Kan kun anbefale dette sted!

Jeg startede med at få tandpine søndag aften, mandag ringer jeg så og får en tid tirsdag formiddag. Skønt at kunne komme til så hurtigt! De er simpelthen så søde dernede! Jeg blev behandlet af Louise og hun er en stjerne! Jeg lider selv meget af tandlægeskræk og det fortalte jeg hende og hun sikrede sig derfor at jeg var okay og komfortabel og hun fortalte alt hvad hun gjorde inden hun gjorde det og sagde at vi kunne holde så mange pauser som jeg havde behov for. Sådan et godt sted med meget sødt personale! 👍🏼👍🏼😁

★★★★★

Et super sted!

Jeg har normalt tandlæge skræk og syntes ikke det rat at være hos en Tandlægen, men hos Tandlængerne i Algade 33 havde jeg en god og tryg oplevelse.

Tandlægerne Algade

Du finder klinikken på Algade 33, 4. sal i Roskilde

Åbningstider

Klinikkens åbningstider

Mandag & tirsdag: kl. 08:30 – 16:00

Onsdag kl. 08:30 – 14:30

Torsdag kl. 8.30 – 15.30

Fredag kl. 08:30 – 14:00

Akut behandling uden for åbningstid

Ved akut behov for tandbehandling uden for klinikkens åbningstider, kan du kontakte.

Tandpinevagten, Region Sjælland – tlf. 29 60 01 11 (weekender kl. 9:30- 11:30)

Overvejer du en tandkrone? Kontakt os gerne i dag

Hos Tandlægerne i Algade 33 ved vi, at en tandkrone er en kostbar investering. Derfor vil vi gerne hjælpe dig gennem hele processen fra start til slut, så du føler dig i trygge hænder.

Vi stræber altid efter at skabe en god oplevelse for dig – både i forhold til pris og proces. Vores service er ærlig og tryg, og vi har altid dit smil i fokus.

Hvis du har spørgsmål til tandkroner eller andre behandlinger, er du velkommen til at kontakte os.