Få en tandkrone i Roskilde

Har du knækket en tand? Eller har du en beskadiget tand? Så kan du meget vel få glæde af at få lavet en tandkrone i Roskilde.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone kan være vejen frem for at redde og bevare en knækket eller beskadiget tand.

Det foregår på den måde, at du får en krone sat ned over den eksisterende tand som en beskyttende hætte. På den måde bliver din egen tand beskyttet, dit bid bliver optimeret, og du opnår et æstetisk flot resultat.

Hos Tandlægerne i Algade 33 er vi eksperter i tandbehandlinger, herunder kroner, og vi sætter en ære i at give dig den bedste tandbehandling. Vi tilbyder gennemsigtig og tryg vejledning samt behandlinger til priser, som alle kan være med på.

Du kan kontakte os med eventuelle spørgsmål eller booke en tid på telefon 46 35 01 28.

Du finder vores tandklinik i hjertet af Roskilde, hvor vi dagligt tager imod vores klienter med et smil på læben.

Krone tand - når du gerne vil passe godt på dine tænder

Der kan være mange årsager til, at du ender ud med en svækket eller beskadiget tand. Det vigtigste for os er dog, at du får ordnet din tand.

Hvis den ikke bliver behandlet, ender du i værste fald med at tabe tanden, eller du kan blive nødt til at få den fjernet. Derfor er det en god idé at reagere så snart, du oplever svækkelse af en tand – på den måde kan kronen nemmere blive påsat.

Forskellige typer af kroner på tænder

En tandkrone omslutter en beskadiget tand, så du undgår, at tanden skal fjernes permanent. Der findes kroner i følgende materialer:

  • Fuldkeramiske kroner (porcelæn)
  • Guldkroner (guld)
  • Metalkeramiske kroner (ædelmetal og porcelæn)

Hvornår er en tandkrone i Roskilde fordelagtig?

Der er mange tilfælde hvor den bedste løsning er en tandkrone. Her ser du et udpluk, af nogle typiske tilfælde hvor denne behandling vil være oplagt.
 
  • Ved en rodbehandlet kindtand
  • Ved en knækket tand, hvor plastfyldning ikke er nok
  • Ved betydelige cariesangreb
  • Ved store revner
  • Ved utilstrækkelige sølvfyldninger

 

I princippet kan alle få denne behandling, men vi gennemgår først dine tænders historik og sikrer os at du er velegnet til behandlingen, før vi går i gang.
 
Langt de fleste kan få smilet tilbage med denne behandling, vi vil blot sikre os alt er som det skal være, før vi går i gang. På samme måde er vi meget grundige når selve behandlingen skal udføres, da det er vigtigt for os at levere et godt stykke arbejde, samt sikre at du kan være glad for dit nye smil i mange år frem. 

Krone på tand - hvordan foregår det?

Først og fremmest skal den beskadigede tand præpareres ved nedslibning til den helt rette vinkel og hældning. Derefter tages der et aftryk, som kronen bliver fremstillet ud fra.

Når kronen er færdig efter cirka 14 dage, skal den eventuelt slibes for at passe helt perfekt til dit tandsæt. I den periode sætter tandlægen en midlertidig krone i plast på tanden. Slutteligt bliver kronen limet på ved hjælp af en tynd cement.

Fuldkeramiske og metalkeramiske kroner matcher dine egne tænder og giver et naturligt resultat. De bliver tilpasset farven på dit tandsæt, så du ikke kan se forskel på kronen og de resterende tænder. Alt i alt vil man ikke kunne gennemskue at der er tale om en krone på tanden, med mindre man ved det eller ser grundigt efter. Det er derfor en yderst effektiv behandling. 

Forskellen på en tandbro og en tandkrone

En tandkrone er en behandling på en enkelt beskadiget tand, og der er dermed stadig en tand tilbage under kronen. En tandbro benyttes, når du har mistet én eller flere tænder.

Tandkroner kan være en del af en tandbro, hvor der sættes kroner på to eksisterende tænder med en helt ny tand i midten (en såkaldt 3-ledet tandbro).

Hvor lang tid holder en tandkrone?

Der er ikke et entydigt svar på, hvor lang tid en krone holder. Det afhænger både af materialevalg, udformning, generel mundhygiejne, og hvorvidt du skærer tænder. Men tandkroner holder generelt meget længe. Overordnet set har en krone på tanden en levetid på 10-15 år og ofte længere.

Når vi behandler din tand med en krone, er vi yderst grundige, da det er vigtigt for os at kunne levere et resultat vi selv kan være stolte og som du kan være tilfreds med i mange år frem. 

Få en billig tandkrone - uden at gå på kompromis med kvaliteten

Vores tandkrone i Roskilde priser afhænger af flere faktorer. Eksempelvis koster guldkroner mere end metalkeramiske kroner. Det har også betydning, hvorvidt det er en kindtand eller en fortand, der skal behandles med en krone, da en tyggetand kræver et stærkere materiale.

Hos os koster en tandkrone omkring 5.000,00 kr. Men du er altid velkommen til at kontakte os, så kan vi hjælpe dig med at finde en mere specifik pris, til netop dig. 

Kan en tandkrone gå i stykker?

Den kan de desværre godt. Det skyldes at det er et fremmed materiale der påsættes og ikke sidder naturligt fast. 

Oplever du en løs krone, bør du kontakte os hurtigst muligt, så finder vi en tid til dig. Det kan skyldes at, hvis en tandkrone sidder skævt, kan den forringe dit bid, samt øge risikoen for caries i den naturlige tand nedenunder. I mange tilfælde kan vores dygtige tandlæger sætte den på plads igen, men i andre tilfælde kan det være der skal yderligere behandling til.

Skulle du tabe din tandkrone i Roskilde, er det også vigtigt at du kontakter os og får en akuttid hurtigst muligt. Du skal gemme den tabte del. Det kan desværre ikke udelukkes at den tabes, men det sker langt fra ofte.

Kronen skal påsættes forholdsvist hurtigt efter, da den tand nedenunder, er meget eksponeret for bakterier, som blandt andet caries. I mange tilfælde kan en tabt krone sættes på igen, uden de store problemer. Måske har du haft et angreb af caries, som har resulteret i, at kronen er faldet ud. Hvis det sker, kan den sættes fast igen med ny cement.

Vil du gerne have en pris på tandkrone i Roskilde?

Vi ønsker at skabe en gennemsigtig proces for dig, og vi laver derfor altid et skriftligt prisoverslag på større behandlinger. På den måde ved du altid, hvad du kan forvente, når du får lavet tandbehandlinger på vores klinik.

Kontakt os gerne allerede i dag for at høre mere om vores tandkrone priser.

Røntgen uden ubehag – vi laver et digitalt aftryk

Hos Tandlægerne i Algade 33 bruger vi moderne teknikker, når du skal have lavet aftryk til din tandkrone. Vi tager røntgenbilleder ved hjælp af en trios-scanner, så du undgår at bide om en filmholder, som er en ubehagelig oplevelse for mange.

Med et digitalt aftryk slipper du for gener takket være den nemme og hurtige proces.

Det siger vores patienter

Vi foretager alle former for almene tandbehandlinger og rådgiver dig professionelt om dine tænder. Se vores mange anmeldelser på Facebook

★★★★★

Fremragende

Ganske enkelt fremragende!! Skønt personale - alle sammen

★★★★★

Kan kun anbefale dette sted!

Jeg startede med at få tandpine søndag aften, mandag ringer jeg så og får en tid tirsdag formiddag. Skønt at kunne komme til så hurtigt! De er simpelthen så søde dernede! Jeg blev behandlet af Louise og hun er en stjerne! Jeg lider selv meget af tandlægeskræk og det fortalte jeg hende og hun sikrede sig derfor at jeg var okay og komfortabel og hun fortalte alt hvad hun gjorde inden hun gjorde det og sagde at vi kunne holde så mange pauser som jeg havde behov for. Sådan et godt sted med meget sødt personale! 👍🏼👍🏼😁

★★★★★

Et super sted!

Jeg har normalt tandlæge skræk og syntes ikke det rat at være hos en Tandlægen, men hos Tandlængerne i Algade 33 havde jeg en god og tryg oplevelse.

Tandlægerne Algade

Du finder klinikken på Algade 33, 4. sal i Roskilde

Åbningstider

Klinikkens åbningstider

Mandag & tirsdag: kl. 08:30 – 16:00

Onsdag kl. 08:30 – 14:30

Torsdag kl. 8.30 – 15.30

Fredag kl. 08:30 – 14:00

Akut behandling uden for åbningstid

Ved akut behov for tandbehandling uden for klinikkens åbningstider, kan du kontakte.

Tandpinevagten, Region Sjælland – tlf. 29 60 01 11 (weekender kl. 9:30- 11:30)

Overvejer du en tandkrone? Kontakt os gerne i dag

Hos Tandlægerne i Algade 33 ved vi, at en tandkrone er en kostbar investering. Derfor vil vi gerne hjælpe dig gennem hele processen fra start til slut, så du føler dig i trygge hænder.

Vi stræber altid efter at skabe en god oplevelse for dig – både i forhold til pris og proces. Vores service er ærlig og tryg, og vi har altid dit smil i fokus.

Hvis du har spørgsmål til tandkroner eller andre behandlinger, er du velkommen til at kontakte os.