Følg os på de sociale medier
Tandlægerne Algade 33

Røntgenbillede af dine tænder

Akut behov for behandling?

Ring til os – så finder vi en tid til dig!

Har du tandlægeskræk?

Bange for at gå til tandlægen? Lad os hjælpe dig

Digitalt aftryk af dine tænder

Få nemt og hurtigt taget aftryk af dine tænder

Er du studerende?

Vi tilbyder 25% studierabat ved fremvisning af studiekort.

Røntgen

Røntgenbilleder benyttes for at kunne diagnosticere tænder og knogle. Der findes forskellige former for røntgenbilleder.

Hos Tandlægerne Aldage 33 tager vi dine røntgenbilleder, mens du allerede er placeret i tandlægestolen.

Nedenfor kan du læse mere om røntgenbilleder og hvornår det er nødvendigt for tandlægen at tage røntgen samt hvorvidt røntgenstråler er farlige.

Et røntgenbillede tages for, at tandlægen kan se knoglen og de dele af tænderne, der ikke er helt synlige i munden. Det er ikke altid nødvendigt med et røntgenbillede, når man er til en konsultation hos tandlægen.

Ved et almindeligt eftersyn vil det sommetider være nødvendigt for tandlægen at tage et røntgenbillede for at kunne afgøre om der er eventuelle sygdomme i tænder eller knogle.

Derudover kan det også være nøvendigt for tandlægen at benytte et røntgen til at vurdere om en eventuel tandsygdom har udviklet sig til det værre, eller for at se om en behandling har hjulpet. Der er således i flere tilfælde, hvor tandlægen vil anbefale at tage røntgenbilleder.

DER ER SOM REGEL BEHOV FOR RØNTGENBILLEDER NÅR…

Det siger vores patienter

Vi foretager alle former for almene tandbehandlinger og rådgiver dig professionelt om dine tænder.

Fremragende

Ganske enkelt fremragende!! Skønt personale – alle sammen

Kan kun anbefale dette sted!

Skønt at kunne komme til så hurtigt! De er simpelthen så søde dernede! Jeg blev behandlet af Louise og hun er en stjerne!

Et super sted!

Jeg har normalt tandlæge skræk og syntes ikke det rat at være hos en Tandlægen, men hos Tandlængerne i Algade 33 havde jeg en god og tryg oplevelse.

Der er behov for røntgenbilleder når...

  • En tand skal trækkes ud.
  • Før, under og efter en rodbehandling.
  • Før og efter en større behandling med f.eks. tandkrone eller tandbro.
  • Før og lige efter at et tandimplantat isættes.
  • Før fjernelse af visdomstænder.
  • Før behandling med aftagelige del- eller helproteser

Nyt digital aftryk

I moderne tandbehandling indgår også brug af digital scanner. Med scanneren kan tandlægen tage et præcist 3D aftryk af patientens tandsæt.

Ved brug af digital aftrykstagning, vil du som patient opleve mindre ubehageligt og smertefuld, end ved konventionelle aftryk. Ved brug af digital aftryk undgår du forme og skeer, som normalt skal stivne i munden, når der skal laves aftryk af tænderne.

Med scanneren får tandlægen et præcist 3D billede af patientens tandsæt – et 3D billede, som tandlægen kan vende og dreje på sin computer og på den måde få et nøjagtigt indtryk af tandstillingen. På baggrund af denne 3D illustration kan tandlægen designe og udvikle en model til brug for produktionen af kroner, broer og implantater, som efterfølgende produceres af tandteknikeren.

Scanneren er som alt andet moderne teknik en både hurtigere og mere præcis løsning end de traditionelle aftryk. Og for patienten er det en betydelig mere bekvem måde at få taget aftryk på.

Udfyld formularen

Vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Strålepåvirkning

Vi modtager alle stråling dagligt, både kosmisk stråling fra rummet og stråling fra undergrunden. Denne type stråling kaldes baggrundsstråling, og ligner røntgenstråling. Ved et enkelt røntgenbillede får du strålepåvirkning, som svarer til, hvis du flyver en halv time i et fly. De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Der er således intet farligt ved den mængde røntgenstråling, som du får gennem et røntgenbillede hos tandlægen.

De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres.